Inteligentné kancelárie: Čo v nich nesmie chýbať?

Nielen domácnosti môžu byť inteligentné. V súčasnosti existuje množstvo zariadení, vďaka ktorým môže byt inteligentná aj kancelária, v ktorej pracujete. Túžite po takej aj vy? Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi.

Inteligentná kancelária

Trávite množstvo času v kancelárii a finančné prostriedky vám umožňujú z nej urobiť smart alebo teda inteligentnú kanceláriu? Okrem toho, že vám takéto kancelárie pomôžu pri práci, ušetria vám množstvo energií a v konečnom dôsledku aj financie. V podstate inteligentná kancelária predstavuje pracovný priestor, ktorý je vybavený systémom automatizácie, ktorých úlohou je automatizovať procesy a činnosti, ktoré by za iných okolností musel vykonávať zamestnanec alebo zamestnávateľ ručne. Vďaka inteligentným zariadeniam sa tak zvýši účinnosť, efektívnosť, presnosť, bezpečnosť a šetrnosť financií. Ako však takáto inteligentná kancelária funguje a čo všetko potrebujete, aby vaša kancelária bola smart?

Priaznivé klimatické podmienky na prácu

Určite ste sa už aspoň raz stretli s tým, že vám bolo v kancelárii príliš teplo, no vášmu kolegovi bola neuveriteľná zima. Nastaviť primeranú teplotu môže byť skutočne náročné, a to predovšetkým v zime, kedy je teplota vzduchu vonku nižšia, no slnečné lúče prenikajú cez okná do vašej kancelárie. A práve na to vám poslúži inteligentný systém, ktorý pomocou senzorov vie určiť teplotu vzduchu, vlhkosť a obsah CO2 v miestnosti, ktorý ovplyvňuje aj produktivitu a sústredenosť zamestnancov. Vďaka inteligentnému systému tak budete mať v kancelárii vždy primerané teplo vďaka automatickému vykurovaniu a ventilácii.

klimatizacia

Posvieťte si na prácu

Inteligentná kancelária si určite vyžaduje aj automatický systém svetiel. Či už potrebujete nastaviť intenzitu svetla alebo farebnú teplotu, na to vám poslúži smart zariadenie, vďaka ktorému dokážete regulovať tieto hodnoty. Prípadne sa svetlo dokáže prispôsobovať svetelným podmienkam z externého prostredia alebo sa automaticky zapnúť po príchode do kancelárie, ak je v miestnosti šero a tma. Okrem svetelných podmienok viete vo svojej kancelárii automaticky regulovať aj tieniaci systém, ktorý sa prispôsobuje polohe slnka a jeho intenzite.

Bezpečnosť na prvom mieste

Zabezpečiť svoju kanceláriu môžete viacerými spôsobmi. Jedným z nich je aj inteligentný systém, ktorý zapne alarm po 30 minútach po odchode posledného zamestnanca a pri príchode prvého zamestnanca sa vypne. Rovnako môžete použiť inteligentný zámok, ktorý funguje na odtlačok prsta každého zamestnanca alebo na kód, ktorý sa vygeneruje prostredníctvom mobilnej aplikácie. Vďaka takejto technológii budete mať istotu, že sa do vašej kancelárie nedostane nikto cudzí. Čo však v prípade, ak očakávate hosťa či klienta? Použiť môžete inteligentný zvonček, ktorý vám umožní na základe kamery vidieť, kto k vám vstupuje. A keď sme už pri kamerách, nezabudnite si svoju kanceláriu vybaviť bezpečnostným kamerovým systémom, vďaka ktorému budete vždy vedieť, čo sa vo vašich kancelárskych priestoroch odohráva.

bezpecny office

Integrácia technológií a inteligentné zariadenia

Vďaka moderným technológiám môže byť každé vaše zariadenie inteligentné. Zabudujte do svojej kancelárie inteligentné zásuvky, vďaka ktorým budete vedieť ovládať skutočne všetko, a to od svetiel, okien, alarmu, zvlhčovaču, až po obyčajný kávovar. Okrem inteligentných zásuviek môžete na efektivitu svojej práce využiť bezdrôtové nabíjačky, ktoré šetria priestor a urýchľujú nabíjanie zariadení, ako sú notebooky, mobilné telefóny či inteligentné hodinky. A samozrejme, nesmieme zabudnúť ani na inteligentné wifi zosilňovače, ktoré zabezpečia rýchlosť a silu internetu vo vašich zariadeniach, ktorá sa určite v kancelárskom priestore zíde a využije.

Vytvorte si pracovnú náladu

Poznáte ten pocit, keď je v kancelárii nepríjemné ticho a počuť každý pohyb vašich zamestnancov? Vytvorte si pracovnú náladu príjemnou hudbou, ktorá vás pri práci nebude rušiť, naopak bude vás motivovať. Takúto skvelú pracovnú atmosféru si viete vytvoriť vďaka smart reproduktorom, ktoré viete ovládať na diaľku či hlasom. Jednoduchým pokynom a zaužívanou frázou, ktorú reproduktor pozná, viete nastaviť konkrétnu pesničku, štýl hudby, hlasitosť či jednoducho zariadenie vypnúť. Vybrať si môžete z rôznych smart reproduktorov, ktoré sú ovládané tromi asistentmi, a to Google asistentom, ktorý ovláda zariadenia Google, Siri, ktorá ovláda zariadenia od Apple alebo Alexou, ktorá je určená pre zariadenia Echo od Amazonu.

hudba v kancelarii

Myslíte aj na zdravie zamestnancov

Okrem nastavenia optimálnej vlhkosti a teploty vzduchu v kancelárii, myslíte na svoje zdravie a zdravie svojich zamestnancov aj pri výbere pracovného stola. Vďaka inteligentným stolom si tak budete vedieť kedykoľvek aj počas pracovnej doby prispôsobiť výšku stola. Pri takýchto stoloch ide najmä o to, aby ste počas 8 hodinovej pracovnej doby menili svoju polohu tela, pretože dlhodobé sedenie či státie nie je zdraviu prospešné.

Nehanbite sa za nečistotu v kancelárii

Premýšľate pri príchode klienta nad tým, ako vyzerá vaša kancelária a či v nej nie je neporiadok, za ktorý by ste sa mohli hanbiť? Táto obava vás už nemusí mátať, ak si zabezpečíte inteligentného robota alebo vysávač, ktorý viete ovládať aj na diaľku prostredníctvom aplikácie v mobile. Takýto inteligentný robot si vie naskenovať konkrétny tvar kancelárskych priestorov, a preto sa nemôže stať, že by nejakú nečistotu vynechal. Okrem toho sa vie vrátiť späť do svojej nabíjacej stanice, preto nemusíte myslieť ani na náhradné batérie či samotné nabíjanie robota.

cista kancelaria

Pri výbere akéhokoľvek inteligentného zariadenia sa vôbec nemusíte báť, že by sa nehodil do vašej kancelárie. Všetky tieto zariadenia sú moderné a ich dizajn je určený práve do moderných kancelárskych priestorov, ktoré nájdete aj v Jarošova Office Centre. Práve tieto kancelárske priestory sú flexibilné, a to vám umožňuje vybrať si všetko, čo v kancelárii potrebujete a vyskladať si ju podľa svojich požiadaviek.

Comments are closed.